26 December 2010

Hati cakap

Tinggal lagi seminggu cuti nak habes. 
Tinggal lagi seminggu nak balik Bangi nun. 
Tinggal lagi seminggu nak dok kat Aloq Staq, hang tak mai kepala hang aku putaq.(suddenly ja kan.) 
Tinggal lagi seminggu nak memerap kat rumah. 
Tinggal lagi seminggu nak makan banyak banyak kat rumah. 
Dan tinggal lagi seminggu nak menjoli kat sini dengan kawan kawan sekolah dulu.

Tak sangka dah +- 1 tahun 6 bulan aku kat IPG. 
Tak sangka dah 1 tahun setengah aku kat situ walopun mula mula dulu macam tak sanggup nak jadi ustat cikgu. (masih dalam proses nak terima istilah ustat. -_-")
Tak sangka aku dah nak masuk ke alam ajijah ijazah.
Dan tak sangka pulak yang aku ni dah nak jadi ustat cikgu!

Rasa macam cepat ja masa berlalu kan. 
Rasa macam baruuuuu ja aku ambek result SPM yang 'cemerlang' tu.
Rasa macam baruuuuu ja aku daftar masuk IPG. 
Rasa macam baruuuuu ja lalui zaman comel comel muda muda lari lari kalut kalut waktu orientasi yang 'BEST' tu.(nah amek hang.siap letak in bracket ngan Caps lagi.kalau tak faham tak tau la kan)

4 tahun lagi tempoh untuk aku belajaq kat IPIS tu. 
4 tahun lagi tempoh untuk aku buat pesediaan nak jadi ustat cikgu. 
4 tahun lagi tempoh untuk ready mental fizikal untuk keluaq mengajaq kat sekolah.(gila jauh aku pikiaq.haha)
4 tahun lagi tempoh untuk aku matangkan sikit perangai+pemikiran+emosi.(kot)
Dan 4 tahun lagi tempoh untuk aku bersedia untuk menggunapakai istilah keramat iaitu USTAZ.ngeh3 tapi kan,boleh tak kalau takmau guna istilah tu? guna istilah Cikgu Pendidikan Islam ja tak boleh ka? -_-" 


“Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedangkan kamu tidak mengetahui.” (Al-Baqarah: 216)

p/s: nanti bila dah jadi ustat mesti muka aku merahmerah blushingblushing malumalu kalau baca balik entry aku yang  ni. hahaha!

12 komen:

Shahreel Basfary Al-Fayyumy said...

tahniah!!
awk dh tua ghupanya..
haha~
p la blajaq elok2 no..
time ijajah nie jugak, time nk carik "lalala" (paham2 la no)..haha
elaun dh makin tinggi melangit..
ok la no cikgu pendidikan islam oi..
huhu~

rossoneri said...

heheheh ooo ustaz rupanyaaa

Suara Maya said...

point utama dalam tulisan kali ini adalah 'masih tidak dapat menerima istilah 'ustaz', haha'

ajijah? plz...

husniyah bazlaa said...

4 tahun lagi kamu ustaz..

ustaz to be ^_*

Cikgu Fikri said...

ARGH!!!!
TIDAK!!!!
Jgn kau cuba mengingatkan aku tntg SEMINGGU ITU..
AKU MAHU DIULIT MIMpi yg indah di rumah, aku mahu dtemani ibu yang penyayang di rumah, kau mahu makan apa yang aku suka di rumah dan mcm2 lg di rumah..
huhuhhuhu..
over jerk statement aku ni.. :)

atok said...

ak bangga ada kawan uztaz cam ank, eh cikgu! ahha

.:: Zul ::. said...

@Shahreel Basfary Al-Fayyumy hahha~ carik "lalala"? tnjuk ajar ku sifu..hahah

.:: Zul ::. said...

@rossoneri hah?ustaz?sapa?haha

.:: Zul ::. said...

@Suara Maya ak tau ang elegik ngan pkataan ajijah tu..ahaha

.:: Zul ::. said...

@husniyah bazlaa insyaallah..^^

.:: Zul ::. said...

@Cikgu Fikri esok dah nak balikkk!!!huhu

.:: Zul ::. said...

@atok ya2.cikgu ye..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...