04 November 2010

Aktibiti pasca exam : istiadat pengsurprisean

السلام عليكم ورحمةالله وبركاته

Apa khobar semua??  Khobar mansub wa 'alamatu nasbihi fathah zohiroh fi akhirihi..heheh. yaa.ini suma gara gara exam arab ye. 2 paper sudah abes. B.I ngan Arab. rasa risau jgak. awat bila bncang lpas exam jawapan aku lain drpd org lain?? aduss. sapa yang btol sbanqnya nih? aku ka depa? depa ka aku? x pon soalan 2 yg silap. x pon mayb soalan tu mmg ada 2 jawapan?ahhh. mestila jawapan aku yg btol..*cuba nak menenangkan hati*..bahkan jawapan dalam skema jawapan pon salah. yg btol ialah jawapan aku.yes.jawapan aku btol.hahaha~




Lpas ni plak paper Pend.Islam 1&2 ; paper yg aku dpt B pada sem lepas. Padan lah dgn muka. Org dok study ang tgok muvi. malam exam baru kalot nak baca. "dah tu? x reti reti nak insaf lagi?" "sabaq2..sabar itu separoh daripada iman.." jawabku dgn tenang.."tapi kan bertangguh itu amalan syaiton".erk. >.<" 

btul jugak cakap beliau. xpa. seminggu yang ada ni akan aku gunakan dengan penuh intergriti. ya. btol. intergriti. jangan tanya aku apa itu intergriti. aku pon x tau. yang aku taw aku akan study dengan penuh intergriti. ya. intergriti. jangan tanya aku apa itu intergriti. aku pon x tau. yang aku taw aku akan study dengan penuh intergriti. ya. intergriti. jangan tanya aku apa itu intergriti. aku pon x tau. yang aku taw aku akan study dengan penuh intergriti. ya. intergriti. jangan tanya jangan tanya aku lagi apa itu intergriti. sebab nanti post aku nih akan ulang ulang ayat yang sama macam ni.hahahaha.

"Seminggu weh. lama kot. xkan nak study.enjoy la dulu."(haisy.geleng2kan kepala) cis. sikit lagi nak terpngaruh. Ramai yg amek ksempatan balek rumah. dah rasa mcm cuti sem dah. ni yang buat aku rasa nak  angkut ja IPIS ni pindah p kedah. senang sket. boleh balik tiap tiap hari.huh. takpa takpa.org beriman selalu diuji.(apa kaitan?)

Ok2. ketepikan dulu kisah exam dan hal ehwal study, kang hilang plak mood aku nak karang post ni. Tengahari tadi, macam biasa, p lunch ngan kawan kawan. x sangka pulak, ada konspirasi yang dirancang tym tengah makan 2. dan jangan pulak tanya aku apa itu konspirasi. cepuk kang!

Nak dijadikan crita ari ni besday senior aku: Al akh Shahril..so member2 aku mrancang untuk menjalankan sebuah upacara pengsurprisean.. dah.dah.jangan tnya aku pulak pengsurprisean tu apa.malas aku nak layan.hahaha.

Berikut merupakan plot jalan cerita istiadat pengsurprisean td:

- Lepas lunch, p PKNS, pusing2 dalam tu tanpa arah tujuan sebab tggu Skuad Pembeli Kek siap menjalankan tugas. 

- Haziq p bawak saspek berjalan2 masuk kedalam kedai buku.

- Sementara Skuad Persiapan Tempat p setting tempat kejadian iaitu di fudkot PKNS. 

- Skuad Pembeli Kek sampai ditempat kejadian. 

- Saspek tiba di tempat kejadian. 

- Pengsurpisean berlaku dengan jayanya! :)




Kek yang ditaja oleh Resepi Rahsia


saspek sedang membedah siasat kek.

Ajai ; perancang konspirasi

ahli ahli konspirasi: Haziq.Acap.Pejal.Uwais

hakim dan saspek

 istiadat bertafakur sejenak merenung kek.
Acap: geram pulak aku tngok kek ni lelama. rse nak cincang 18 je.
Haziq: Isk3.Sob3. smpai ati ko nak cncang  kek 2 acap...aku nangis btol2 nih!
Hakim: Yes! gambaq aku masok!

Acap: Ahhh.aku x tahan lagi! kek ni mesti dibunuh skrg jugak!
Haziq: Aku x snggop nk tngok... T_T
Pejal: Lantak korg la..jnji aku bahagia..

Makan!!^^

Acap: Ko taw x aku smbelih kek 2 td x bca bismillah!
Haziq: Ah.ye ye je ko nih..kek ni cakap die dh smpat mngucap tym mati td..
Pejal: Lantak ko la...janji aku bahagia..

Pejal: Alamak! air dah abes! nak amek kek malu plak.Ahhh.makan je la straw nih!janji aku bahagia..

Wajah acap selepas bertempur dngan kek terbabit. Kuat betul kek tu melawan.
Uwais: Saya selaku pngadil mengisytiharkan bahawa esok raya.
Pejal: Lantak korg la..jnji aku bahagia...

Hakim: Aku elegik sket dgn kek ni.
Abg Shahril: Ada aku kesah?

Abg Shahril: Nah le rasa sket..sdap nih! kek prisa tomyam!
Hakim: Eh..takpa.takpa.bahaya mkn kek ni..bleh kna demam denggi klu makan!

Abg Shahril: Ahh.bnyk la ang pnye denggi! nah mkn nih! 
Acap: Ahhh! ko dduk diam2! kang aku simen ko kt sini!

Hakim: huu~ aku tlah dinodai oleh sketul kek..isk3.
Abg Shahril: Sabaq2 hakim. bunga bukan sekuntum.kek bukan sepotong...

Yess..itu sahaja gambarajah yang sempat dirakam. Mana gambaq aku?haha. dah aku yang tukang amek gambaq. mana nak ada gambaq aku. takpa2.kalau nak sgt gambaq aku nanti aku pos.hahaha. Konpius jugak nih.Ni besday abg shahril, tp awat hakim dan aku yg kena??hahaha. xpa2. ada ubi ada batas.ada kek boleh balas. 

Sekian.

قال رسول الله (ص):لا يؤمن أحدكم حتى يحب لأخيه ما يحب لنفسه
"Tidak sempurna iman seseorang di antara kamu sehingga ia mencintai saudaranya seperti mencintai dirinya sendiri."

p/s: Manis ukhuwah dapat di rasa.Kerna madunya kasih sayang : Zulfan-Manis Ukhuwwah

8 komen:

Anonymous said...

wow!!!

Anonymous said...

kehidupan bakal2 guru. nanti student plak buat kek ntk cikgu.

Anonymous said...

kek tu nampak sedap!-rokiah mansur.

Anonymous said...

pnuh h@rmoni....-pak cik abu.

Anonymous said...

di mana ustaz Zol?-Rogayah

Anonymous said...

xnmpk pun SENGSARA.-badrul.

Mohd Zulfikri said...

bad: tlg jangan sebut benda 2.sensitif.tq

shah_reel said...

wei..
encik merapu itu seni..
sowi2..
ceq baghu perati post nie..
da jugak no pengsuprisan kt blog encik nie ya..
dh la encik merapu itu seni kena terok2 no..
dok blagak lagi..
kot2 kalu ghasa mengidam kek lg,
jgn malu jgn segan,
habaq ja kt ceq no..
kita p "makan" kek lg no..
wakakakakaka~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...